Sunday, May 24, 2009

Servis/Belek2 Enjin Hujung Minggu

Salam....

takde update papepun, just buat normal checking kt enjin aku je. usha2 pastuh adala nampak sedikit lelehan minyak hitam kt head cover.... (patutla enjin tak sedap, ada bocor rupenye hehehe).

apa lg....

amik brg2 yg diperlukan.. gam gasket tu perlu tu. nak seal balik.... usha je la gambar.

kondisi head masih cemerlang... lip lap anak mami....


dh pasang balik dh... transparent camcover lum pasang lg hehehe

nie ada brg sampingan aku nak pasang....

Supercharger Kit utk enjin 4g13/15

Actual kit bila dh pasang kt enjin bay

Barang2 yg aku nak pasang

Aisin Supercharger AMR300 with bracket

injector mivec 240cc

intercooler L2 (mulut dh mod)

Nota,
supercharger nie sesuai bukan untuk enjin 4g13/15 shj, enjin perodua kancil, kelisa dan myvi pun dh ada org pasang. leh refer kt youtube taip myvi supercharger . kit supercharger yg sama.

untuk buyer,
aku akan sertakan sekali diagram untuk pemasangan, senang utk korang tunjuk dkt pomen.

semua nie aku nak juai rm900 (nego)
berminat? - sms aku , call jarang angkt. tempat keje aku bising
Cash on Delivery kt Kuala Terengganu.


6 comments:

My Last Mistake said...

salam, bos, injector brape nk tolok, deme duk mane? sile kontek 019-9012344 utk injector mivec tu, thanks

AmiEr SidhQie said...

semua brg dh lego la bang

apad said...

amier sidiq...nk mntk diagram bley x? sbb ko da jual jd ak nk carik brg2 n pasang...tlg ek...send dkt: zulfadlihariz271@gmail.com

KaiSHu_HaiKaL said...

AmiEr SidhQie, nak jugak diagram tu, senang nak bincang dengan pomen kat sini...barang leh dapat lagi ke? email to : khairil_157@yahoo.com / http://kaishuhaikal.blogspot.com

illey james said...

barang ni masih ada?

illey james said...

kalau tiada diagram diagram pon bole la
email: illeyjun@gmail.com