Sunday, February 14, 2010

Sagaburuk2889 2010

new look, new colour with bigger horse powahhh ~;P


thanks to the new owner of taking care this sagaburuk.. ermm should i call it sagaBaru2889 hehehe

Friday, October 23, 2009

New Upgrade from NA to Force Induction

Salam...

lama tak bertemu di blog nie. buat masa ni update sikit sebanyak perkembangan sagaburuk nie (sekarang dh baru tau, jgn jeles hehehe). Berkisar lama dahulu aku ada nak juai supercharger kit, dan sekarang nie supercharger inilah yg diguna balik kt enjin 4g15 8v nie.

tips..
rekaan block 8v adalah sama dgn blok 12v cuma berbeza pada piston, crankshaft dan conrod yg mana piston 8v adalah low compression (suitable for force induction), crankshaft dan conrod adalah lg berat, tebal dan kental dr 12v. tp dlm dunia racing, lighten is da weapon is it? sebab tu kalau nak roket rekomen pakai brg2 12v kt block 8v. br chareeeee.....









just update this.....

brg mentah - besi tahan karatz

bracket untuk pegang supercharger

belting pun main sebat je, janji cukup panjang

lenggokan piping yg kemas...

overall

lg pandangan...

dr tepi

tgk elok2 throttle body dh bukak

throttle body kena kedepankan...


final result...

4g15 supercharger...

Sunday, July 26, 2009

Karnival Go Youth 2009 Stadium Bukit Jalil


Salam

memetik kata2 aluan dr Presiden SIC :

"Assalamulaikum w.b.t...

rakan2 semua, terima kasih yg x terhingga diatas komitmen anda dalam menjayakan program Go Youth smlm...
sebab komitmen anda la, kita berjaya dapat tempat pertama utk bilangan penyertaan kereta paling ramai dlm satu kelab drpd seluruh 53 kelab yg hadir...
huhuhuuhhu...

terima kasih kpd rakan2 yg hadir drpd seluruh Malaysia...

- Team Selatan - 53 kereta
- Team Warigh & Melaka - 65 kereta
- Team Serngikayani - 30 kereta
- Team2 yg lain - 168 kereta (Central, Pantai Timur & Utara)
- Jumlah dr S.I.C - 316 kereta

aku plak rasa mmg berbaloi x tido 39 jam semata2 Go Youth nih...
huhuhuhu...

TQ KAWAN2 !!!!!!!!!!"

Setelah sekian lama tak join aktiviti SIC (kerna jauh di Selatan dan komitment kerja yg tak menentu), aku berbangga kepada kawan2 yang menjayakan aktiviti nie semalam. Membuktikan bhw semua memberikan komitment yang padu kali nie.

Teringat dulu masa mula join SIOC, geng setapak kaki. time tu berapa kerat je. dpt 10bijik kereta pun dh cukupla. Lepas tu SIC lak, terdapat peningkatan ahli dr semasa ke semasa. Sehinggalah tumbuh division masing2, geng setapak kaki original, gombak kaki, klang vely dan lain2 lg. Kalau turun tt mesti rasa asing sekejap, ramai tak kenal. hehehe

bila aku keje dekat senawang plak, sama je scene dia. yang dok lepak2 time tu aku, naem, nasir tx, cepoi, ijam, ajim dan serap. muka nie je la yg dok wat tt haram tiap2 minggu. lepas tu, leh nampak ijam dh mula bwk member2 baru dr kuala pilah, ajim dgn geng dr rembau. adala dlm 10bijik time tu. walaupun tak ramai tp happening, meriah. bg aku time tu kuantiti tak penting tp kualiti.

bila aku masuk shah alam balik, peningkatan ahli dr senawang memang cepat. dgn budak umah sewa aku (zam tn dan geng dr c11) sekali berkumpul lepas tt memang penuhla budak2 saga kt umah aku hehehehe. tu kenangan la. sekarang nie pun nasir tx dh balik terengganu, aku tgk budak2 ganu pun dh mula ramai. tahniah nasir. tp aku?

dok kt kluang, johor ni cabaran. kerja yg penuh tekanan. komitmen aku nak join budak2 sic kluang pun on off. tp apa aku tgk diorang nie sistematik, lg sistematik dr sic senawang (masa mula2 dulu la), dh ada leader, dh pandai collect duit tabung kelab. ada potensi. aku sokong dr belakang.

uh uh uh rindunye time dulu2 hehehe..

*adakah perlu aku kembali dgn proton saga turbo? wait n see huhuhuhuhuhu

Thursday, June 4, 2009

My Precious 2474` RS





My New Automotive Related Blog....

My Precious 2474`RS

Jumpa Disana.....





Wednesday, May 27, 2009

Should I or Should I Not?

(ermmmmmmmmmmmmm.................)

or should i take this one....


any comment?

Sunday, May 24, 2009

Servis/Belek2 Enjin Hujung Minggu

Salam....

takde update papepun, just buat normal checking kt enjin aku je. usha2 pastuh adala nampak sedikit lelehan minyak hitam kt head cover.... (patutla enjin tak sedap, ada bocor rupenye hehehe).

apa lg....

amik brg2 yg diperlukan.. gam gasket tu perlu tu. nak seal balik.... usha je la gambar.

kondisi head masih cemerlang... lip lap anak mami....


dh pasang balik dh... transparent camcover lum pasang lg hehehe

nie ada brg sampingan aku nak pasang....

Supercharger Kit utk enjin 4g13/15

Actual kit bila dh pasang kt enjin bay

Barang2 yg aku nak pasang

Aisin Supercharger AMR300 with bracket

injector mivec 240cc

intercooler L2 (mulut dh mod)

Nota,
supercharger nie sesuai bukan untuk enjin 4g13/15 shj, enjin perodua kancil, kelisa dan myvi pun dh ada org pasang. leh refer kt youtube taip myvi supercharger . kit supercharger yg sama.

untuk buyer,
aku akan sertakan sekali diagram untuk pemasangan, senang utk korang tunjuk dkt pomen.

semua nie aku nak juai rm900 (nego)
berminat? - sms aku , call jarang angkt. tempat keje aku bising
Cash on Delivery kt Kuala Terengganu.


Tuesday, May 12, 2009

Hidden Desire

snapshot skit....


soon~!