Friday, October 23, 2009

New Upgrade from NA to Force Induction

Salam...

lama tak bertemu di blog nie. buat masa ni update sikit sebanyak perkembangan sagaburuk nie (sekarang dh baru tau, jgn jeles hehehe). Berkisar lama dahulu aku ada nak juai supercharger kit, dan sekarang nie supercharger inilah yg diguna balik kt enjin 4g15 8v nie.

tips..
rekaan block 8v adalah sama dgn blok 12v cuma berbeza pada piston, crankshaft dan conrod yg mana piston 8v adalah low compression (suitable for force induction), crankshaft dan conrod adalah lg berat, tebal dan kental dr 12v. tp dlm dunia racing, lighten is da weapon is it? sebab tu kalau nak roket rekomen pakai brg2 12v kt block 8v. br chareeeee.....









just update this.....

brg mentah - besi tahan karatz

bracket untuk pegang supercharger

belting pun main sebat je, janji cukup panjang

lenggokan piping yg kemas...

overall

lg pandangan...

dr tepi

tgk elok2 throttle body dh bukak

throttle body kena kedepankan...


final result...

4g15 supercharger...

4 comments:

AnanD said...

bro, ni u pakai supercharger ape?
custom ke atau dari kete lain?

AmiEr SidhQie said...

supercharger kit dr amr300. origin tak sure

asuramaru™ said...

amier....
camne performance ko bolt on supercas nih???
bape boost ko pakai??
supercas masuk rpm bape???
amr300 x salah aku supercas nissan march kot....

Kiddo Nomura said...

waaa!!! nk jugak!!! kalo nk jual 1set skali injection kit gtau tau...huhu